Co ouderschap en vakantie alleenstaande ouders

Kinderen van alleenstaande ouders gaan gemiddeld vaker op vakantie.

In Nederland zijn er bijna 600.000 kinderen die bij beide ouders wonen. Meestal is ( ook vakantie afspraken ) een en ander geregeld via co ouderschap, meestal bepalen ouders in overleg hoe de vakanties met de kinderen ingevuld worden. Omdat vader en moeder meestal met de kinderen op vakantie willen gaan, kan het dus voorkomen dat kinderen van een ouder gezinnen vaker op vakantie gaan dan hun leeftijdsgenoten die bij de gezamenlijke ouders wonen.

estivant eenoudervakanties

Maar welke mogelijkheden heb je nu om als alleenstaande ouder met je kind op vakantie te gaan en hoe zorg je ervoor dat je kinderen en jij echt vakantie hebben?? Hier een aantal tips en suggesties voor wat betreft eenoudervakanties en co ouderschap.


Leeftijd van de kinderen is belangrijk bij de keuze van alleen staande ouder vakanties.

Als je kinderen 15, 16 of 17 jaar zijn, heb je hele andere vakantie opties dan als je kinderen 3, 4 of 5 jaar zijn. De leeftijd van de kinderen bepalen voor jou als alleenstaande vader of moeder voor een groot deel de mogelijke keuzes.

groepsfoto op het strand

Als je tienerkinderen hebt, zijn de mogelijkheden het grootst op het gebied van 1 ouder vakanties.  Je kunt bijvoorbeeld een rondreis maken, je opgeven voor een familie groepsreis of een eenouder vakantie bij MarisLife, Cirkel Reizen, Estivant of een andere reisorganisatie die gespecialiseerd is in groepsvakanties voor alleenstaande ouders met tienerkinderen.


Meer tips vakanties alleenstaande ouder gezinnen.

Maar je kunt met tienerkinderen natuurlijk ook gewoon een vakantiehuis huren, lekker gaan kamperen of een zeil, wandel of fiets vakantie boeken. Mogelijkheden te over. Als je als single papa of mama kleine kinderen hebt, zijn de mogelijkheden wat beperkter. Dan is een compleet verzorgde 1 ouder vakantie ideaal. Boek bijvoorbeeld een alleenstaande ouder vakantie bij Marislife, ze hebben een speciaal programma voor single ouders met kinderen tot 4 jaar of kijk eens naar het 1 ouder vakantie programma van Estivant.

eenoudervakantie in de herfst

Er wordt niet alleen goed voor je kinderen gezorgd maar ook voor jou. Want als je kleinen kinderen hebt zijn dat “Handenbinders” en is het heerlijk om met andere single ouders te kunnen relaxen of helemaal even niets te hoeven doen. Co ouderschap kan voor kinderen betekenen dat ze vaker op vakantie gaan.


TUI Eenoudervakanties banner