Wellness huisje huren als alleenstaande ouder

Als alleenstaande ouder een wellness huisje huren

Ok, een wellness huisje is niet iets speciaals voor de kinderen. Die gaan liever naar een vakantiepark met subtropisch zwemparadijs en binnen speeltuin. Maar als jij als alleenstaande vader of moeder eens een aantal dagen tijd voor jezelf hebt, is een verblijf in een wellness huisje zeker aan te raden. Een huisje met jacuzzi bijvoorbeeld. Soms heb je als alleenstaande ouder gewoon even een “break” nodig.

estivant eenoudervakanties

Welke soorten wellness huisjes zijn er?

Als we over een wellness huisje spreken, bedoelen we een vakantiehuisje met één of meer wellness voorzieningen. Dan bedoelen we relax faciliteiten in het huisje zelf, op het terras of in de tuin. Een vakantiepark kan ook wellness faciliteiten hebben zoals sauna of Turks Stoombad, maar dat is iets anders dan in het vakantiehuisje zelf. Overigens zijn vakantieparken met wellness- en speel faciliteiten kinderen voor een alleenstaande ouder vakantie.


De volgende wellness huisjes zijn populair


Helaas niet goedkoop

Wellness huisjes met sauna, jacuzzi of bubbelbad zijn helaas niet goedkoop. Je betaalt natuurlijk al een bedrag extra voor de wellness voorziening en exclusiviteit. Daarnaast, een sauna, jacuzzi of bubbelbad in werking gebruikt relatief veel stroom en de voorziening moet ook regelmatig gereinigd en ontsmet worden, ook tegen salmonella. Alles bij elkaar kost dat ook weer extra geld en dat verklaart waarom de meeste alleenstaande ouder gezinnen wellness huisjes links laten liggen.

Last minute vakantieparken met wellness

Gelukkig zijn er toch wel goedkopere opties voor 1 ouder gezinnen om te genieten van wellness tijdens de vakantie. Huur bijvoorbeeld een huisje of familiebungalow op een last minute vakantiepark met sauna, jacuzzi, zwembad. De meeste van deze vakantieparken hebben ook een binnen- en buitenspeeltuin en recreatie team voor de kids voor de vermaak. Best goedkoop en super leuk! Kijk bijvoorbeeld eens naar de last minute wellness aanbiedingen van Roompot.


Particulier vakantiehuisje met wellness vinden

Particuliere huisjes met wellness faciliteiten zijn in de regel niet goedkoop. Eerder gaven we je wat tips om goedkope huisjes te kunnen vinden. Deze vind je bijvoorbeeld op Marktplaats of bij het prikbord van de plaatselijke supermarkt.

TUI Eenoudervakanties banner