Tips gezond eten en snoepen tijdens vakantieWie als single ouder een 1 ouder vakantie met zijn kids heeft geboekt en tijdens deze vakantie niet in de valkuil wil lopen van te veel ongezond eten en snoepen, hebben wij een aantal tips.

Ook om er voor te zorgen dat de kinderen tijdens de vakantie voldoende proteïne ( eiwitten ) binnenkrijgen en jij als vader of moeder na je vakantie niet weer op dieet moet.

Hier volgen een aantal tips. Ook om snel een gezonde maaltijd te bereiden.

 

estivant eenoudervakanties

Patat mag, maar niet iedere dag

Voor kinderen is er bijna niets lekkerder dan een patatje. En dan het liefst met veel mayo en zout. Af en toe een patatje eten is helemaal geen probleem maar zorg ervoor dat dat niet dagelijks gaat gebeuren en..  een salade bij de patat maakt de maaltijd al veel gevarieerder.

Opgroeiende kinderen hebben proteïne nodig

Kinderen die in de groei zijn, hebben veel proteïne ( eiwitten ) nodig.

vergeet dat ook tijdens je 1 ouder vakantie niet.  Proteïne zit echter niet alleen in poducten zoals melk en kaas.  Ook in noten, groenten en olie zitten proteines in.

Maak eens een groene salade met walnoten, rozijnen en dressing en gebruik voor je dressing eens een gezonde olie zoals tarwekiemolie.  Je kinderen zullen smullen en ze krijgen voldoende proteine en vitamines binnen.

Gezonde pannenkoeken die zo klaar zijn, ze bestaan

Pannenkoeken zijn een heerlijke tractie tijdens de vakantie en ze hoeven helemaal niet ongezond te zijn.  Maak eens een pannenkoek van volkorenmeel in plaats van bloem, gebruik honing in plaats van suiker en gebruik eens verse vruchten en bananen als beleg, je kinderen zullen ervan smullen.

Zelf koken is veel goedkoper dan uit eten

Tenzij het geld je op de rug groeit en geen rol speelt..

Zelf koken is veel goedkoper dan uit eten en net zo gezellig,

Probeer tijdens je vakantie een mix te maken van uit eten en lekker zelf koken, ook al ben je als alleenstaande ouder aan voldoende rust toe. En, geloog het of niet, kinderen vinden de vaat doen leuk.  Gewoon wat meer sop erin en afwasplezier is gegarandeerd.

Snoepgoed hoeft niet per definitie ongezond te zijn

Snoepgoed hoeft niet per se vol suiker te zitten en ongezond te zijn.

je kunt ook snoepgoed zonder suiker kopen, denk maar aan brownies of cake.

En er bestaat ook gezond snoepgoed met proteine.

Proteineshakes voor vader of moeder

Een vakantie met de kids kost je als single papa of mama veel energie.


Tijdens je vakantie kan je best wel wat extra’s gebruiken. Proteineshakes of proteinerepen geven je extra energie. De shakes zijn eenvoudig te bereiden en lekker.

Op de website proteineshakes.nl vind je veel informatie over proteine, fitness producten, proteine desserts, koekjes, proteine snacks en meer.

TUI Eenoudervakanties banner